lauantai 4. lokakuuta 2014

Gluteeniton porkkanakakku

Porkkanakakku on yksi ehdottomista kakkusuosikeistani! Ei yhtään liian makea, mutta ihanan mehevä ja parasta on tietenkin tuorejuustokuorrutus. :) Ohje taitaa olla aika yleispätevä, onnistuu gluteenittomanakin varsin mainiosti. Tästä tulee sopivasti taikinaa halkaisijaltaan 24 cm vuokaan. 


Pohja
4 isohkoa luomuporkkanaa
200g voita tai margariinia
3 dl fariinisokeria
3 munaa

3 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
2 tl kardemummaa
1 rkl vaniljasokeria

Kuorrutus

250g maustamatonta vähälaktoosista tuorejuustoa
3 rkl juoksevaa kasvirasvaseosta
n 1,5 dl (minulla taisi olla kyllä reilut pari desiä kun halusin hieman makeampaa) tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Vaahdota margariini ja fariinisokeri. Lisää munat yksitellen voi-sokerivaahtoon koko ajan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää niitä sitten taikinaan vuorotellen porkkanaraasteen kanssa. Kaada taikina voideltuun ja gluteenittomilla korppujauhoilla jauhotettuun vuokaan. Paista 200 asteessa uunistasi riippuen n. 30-40 minuuttia. 
Kakun kypsyyttä kannattaa kokeilla cocktail-tikulla. 

Kumoa kakku ja anna sen jäähtyä. Valmista sillä aikaa kuorrute sekoittamalla kaikki kuorrutteen ainekset sähkövatkaimella keskenään. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun pinnalle. Koristele kakku halutessasi esim. hasselpähkinärouheella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti