lauantai 9. elokuuta 2014

Jauhelihapannari

Helppoa ja suht nopeaakin arkiruokaa on suolainen pannari. Pohjan ainekset löytyvät ainakin minun kotoani aina, ja täytteeksi käy vaikka eilisen päivän tähteet. Fiinimpi versio tästä olisi tehdä pannukakkurulla, mutta arkiruoassa itselleni tärkeää on se, että sen valmistus ei vaadi liikaa kikkailua, nopeus ja helppous on se mitä haen. Pohja sinällään on perus pannaripohja, joten ilman täytteitähän tästä saa myös makean pannukakun lisäämällä hieman sokeria. Jauhoina voi käyttää myös vain yhtä jauhoa, itse miksasin gluttia jauhoseosta tattarijauhojen ja kauraleseiden kanssa.

Pannukakkupohja: 

3 munaa
6 dl (laktoositonta) maitoa
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl tattarijauhoja
0,5 dl kauraleseitä
1 tl suolaa
n. 0,5 dl öljyä

Täyte: 

400g naudan jauhelihaa
mausteita
1 punainen paprika
(2 tomaattia)
juustoraastetta
(oreganoa pinnalle)

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Tee sitten pohja: sekoita ensin munat, suola ja puolet maidosta niin, että munien rakenne menee kunnolla rikki. Lisää sitten jauhot ja loppu maito sekä öljy. Jätä taikina turpoamaan siksi aikaa, kun valmistat täytteen.

Ruskista jauheliha pannulla. Mausta oman maun mukaan, itse käytin Pasta rossa -maustemyllyä, suolaa, mustapippuria ja paprikajauhetta. Pilko paprika haluamasi kokoisiksi suupaloiksi ja viipaloi tomaatti. Kaada pannukakkutaikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Lisää jauheliha ja paprika niin, että täytettä on tasaisesti koko pohjalla. Lisää halutessasi tomaattisiivuja ja lopuksi juustoraastetta maun mukaan. Itse käytin cheddar-raastetta, mutta emmental tai jokin muu maistuva juusto sopisi tietenkin myös. Pinnalle voi lopuksi ripotella vielä oreganoa.

Paista pannaria uunin keskitasolla n. 20-30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen ja pohja kypsynyt. Pannari menee joutuisasti sellaisenaankin, mutta kaveriksi käy myös vaikkapa vihersalaatti.

Vinkki: vegaaniversio syntyy, kun jättää pohjasta munat pois ja korvaa maidon esim. soija- tai riisimaidolla. Jauhojen ja nesteen määrää voi tällöin joutua hieman säätämään. Täytteeseen käy jauhelihan sijaan vaikkapa kesäkurpitsa ja porkkana, tai jos pakki kestää niin soijarouhe. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti