lauantai 31. tammikuuta 2015

Paistettu riisi

Kiinassa asuessa pidin paistetusta riisistä kovasti, ja tykkään tilata sitä täällä Suomessakin, jos kiinalaisessa ravintolassa asioin. Sehän on kuitenkin todella helppo ja nopeakin ruoka myös kotona kokattavaksi. 

Viime aikoina on tullut syötyä pelkkää kasvisruokaa. Parempi puoliskoni syö kyllä mielellään kasvisruokaakin, mutta yritän silti välillä keksiä sellaistakin kokattavaa, josta on helppo muokata versiot sekä lihalla että ilman. Paistettu riisi on aika otollinen tapaus tuollaiseen tarpeeseen, kun lihan voi paistaa erikseen ja jakaa muun seoksen niin, että lisää lihat sitten vain siihen toiseen puolikkaaseen. Koskapa olen nyt ihan toden teolla yrittänyt myös totuttautua tofuun ja saada siitä oikeasti maistuvaa, päätin lykätä sitä tähän omaksi proteiinin lähteekseni. 

Paistettu riisi tofulla (ja lihalla)

2,5 dl raakaa jasminriisiä
½ punainen paprika suikaleina
½ paketti maustamatonta tofua tai savutofua
2 dl pakastemaissia
2-3 rkl soijaa
korianteria tai persiljaa
sitruunapippuria

(½ pakettia silputtua pekonia)
(½ sipuli)
(1 kynsi valkosipulia)
(1 kananmuna)

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Suikaloi paprikat ohuiksi suikaleiksi. Kuivaa tofu talouspaperilla ja leikkaa kuutioiksi. Silppua korianteri valmiiksi. Ei-fodmappaaja voi tehdä sipulista ohuita suikaleita ja kuoria valkosipulin. Lihansyöjä voi tässä kohtaa suikaloida pekonin ja vatkata munan rakenteen rikki. 

Siivilöi kypsä riisi. Paista tofupalat kuumalla pannulla öljyssä tai juoksevassa margariinissa. Lisää paprikasuikaleet pannulle. Kun tofu on saanut väriä ja paprika on hieman pehmennyt, lisää riisi ja jäinen maissi joukkoon. Mausta soijalla, sitruunapippurilla ja korianterilla. Tässä kohtaa voit ottaa kasvissyöjän annoksen erilleen. 

Paista pekoni sipulin kanssa toisella pannulla kypsäksi ja lisää sitten valkosipuli. Lisää pekoni-sipuliseos sekasyöjän osuuteen riisistä. Halutessasi voit myös paistaa kevyesti vatkatun kananmunan toisella pannulla. Kuutioi kypsä muna ja lisää kuutiot sekasyöjän osuuteen. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti