sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Nasi Goreng

Taas tuli kokeiltua paistettua riisiä. Se kun on hyvä sapuska silloin, kun jääkaapissa on jämäruokia joista pitäisi päästä eroon. Kokeilin Arlan sivuilta löytynyttä Nasi Goreng -reseptiä, kun se tuli vastaan ruokaideoita etsiessä. Muokkasin sitä hieman: lihana käytin miehen annokseen lammaspaistin jämät, riisiä laitoin hieman ohjetta enemmän ja sipulina käytin hieman purjoa, mutta sen voi jättää myös kokonaan pois. Tästä tuli yllättävän hyvää, ja toimii todella hyvin ilman lihaakin! 

(300 g paistettua lihaa tai kanaa)
n. 2 cm pala purjoa
400 g kiinankaalia
1 rkl rypsiöljyä
100 g pinaatinlehtiä
4-5 dl keitettyä riisiä
3 rkl soijakastiketta
2 rkl tomaattipyreetä
12 tl suolaa
12 tl mustapippuria
tuoretta korianteria maun mukaan

Kastike
2 dl crème fraîchea
12 dl sweet chili -kastiketta

Paista liha ja keitä riisi valmiiksi. Sekoita kastikkeen ainekset ja laita jääkaappiin odottamaan. Pilko kiinankaali, purjo ja hieman korianteria varsineen. Pinaatinlehdet voi ryöpätä tai käyttää sellaisenaan, itse ryöppään varsinkin ulkomaisen pinaatin aina. Paista öljyssä purjo, kiinankaali ja pinaatti. Kun kasvikset ovat pehmenneet, lisää liha, riisi ja soijakastike sekä tomaattipyre. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla sekä silputulla korianterilla. Tarjoile kastikkeen kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti