tiistai 7. huhtikuuta 2015

Savukirjolohikiusaus

Helposti "itsestään" valmistuvia arkiruokareseptejä ei koskaan voi olla liikaa. Ne tulee tarpeeseen sellaisina päivinä, kun ei millään huvittaisi alkaa työpäivän päälle kokkaamaan. Tässä on yksi tuollaisen väsähtäneen iltapäivän hengentuotoksena syntynyt helppo uuniruoka, jonka valmistusajasta 99% menee uunissa, eli esivalmistelut ovat todella nopsat. Fodmappaaja nappaa kaupan pakastealtaasta perunasuikalepussin, ei-fodmappaaja perunasipulisekoituksen. 

Savukirjolohikiusaus

1 pss (500 g) perunasuikaleita
1 pkt (150 g) Pirkan valmiiksi viipaloituja kylmäsavukirjolohifileitä
1 prk (2 dl) ruokakermaa/kasvirasvasekoitetta
suolaa
pippuria

Lado puolet perunasuikaleista uunivuoan pohjalle. Mausta pippurilla ja halutessasi myös suolalla, muista kuitenkin että savukala on jo valmiiksi melko suolaista. Lado kalaviipaleet perunasuikaleiden päälle tasaisesti. Lisää loput perunasuikaleet kalojen päälle, mausta taas pippurilla (ja suolalla). Kaada lopuksi päälle kerma. Paista 200 asteessa uunin alatasolla n. 50-60 minuuttia uunin tehosta riippuen. 

Tämä on todella helppo ja silti äärimmäisen maukas ruoka, tarjoa lisäkkeeksi salaattia raikastamaan kokonaisuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti