tiistai 21. huhtikuuta 2015

Quinoapihvit

Taas quinoaa! Olen kertakaikkiaan rakastunut tähän ihmeaineeseen, se käy vähän vaikka mihin. Nuggettien innoittamana kokeilin, josko quinoasta saisi tehtyä myös pihvejä. Periaate oli vähän sama kuin nuggettien kanssa, hernerouheen tilalle tuli vain porkkanaa ja kauraleseitä. Nämä(kin) onnistui hyvin, voisin syödä quinoaa vaikka joka päivä, joten olen toki vähän puolueellinen tässä asiassa. Quinoapihveihin löytyy googlettamalla monenmoisia ohjeita, minä versioin nämä nyt gluteenittomina ja munattomina, joten käy monipuolisesti melkein kaikille. Tästä taikinasta tulee 8 kpl pienehköjä pihvejä.

1 dl (keittämätöntä) quinoaa
1 porkkana
½ dl kauraleseitä
½ dl gluteenittomia korppujauhoja
2 rkl gluteenitonta jauhoseosta
mausteita, tuoreita yrttejä

Keitä quinoa kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä kunnes se muuttuu puuromaiseksi

. Raasta porkkana hienoksi raasteeksi. Kun quinoa on kypsää, yhdistä kaikki aineet kulhossa ja anna vetäytyä hetken. Pyörittele kostein käsin massasta palloja, ja paina ne esim. leivinpaperin päällä pihveiksi. Paista runsaassa öljyssä paistinpannulla, kunnes pinta saa kauniin värin. Tarjoa esim. raikkaan salaatin kera. Nom!

                                                

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti