Kampanisut
150 g kasvimargariinia
1 dl sokeria
1,5 dl maustamatonta soijajugurttia
4 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
Nypi huoneenlämpöinen margariini ja sokeri sekaisin tai vatkaa sähkövatkaimella. Lisää soijajugurtti. Sekoita leivinjauhe gluteenittomaan jauhoseokseen, ja lisää seos sitten muuhun taikinaan. Pyöritä taikinasta tasainen pallo ja kauli se noin sentin paksuiseksi levyksi. Leikkaa veitsellä tai taikinahyrrällä taikinasta suorakulmion mallisia palasia, ja tee niihin taikinapyörällä viiltoja noin puoleenväliin niin, että muodostuu kolme sakaraa tai "kamman piikkiä". Siirrä kampanisut leivinpaperilla vuoratulle pellille ja erottele sakaroita hieman toisistaan. Paistaa 225 asteisessa uunissa n. 8-10 minuuttia. Sopiva kypsyysaste on myös väittely- ja makuasia, toiset tykkää tummemmista ja toiset vaaleammista. Ite suosin vaaleampaa pintaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti