sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Gluteenittomat ja hiivattomat sämpylät

Tässäpä onkin ohje, jollaista olen metsästänyt pitkään. Paremman puutteessa on tullut itse kokeilemalla etsittyä sopivaa komboa. Tämänkertainen ei itse asiassa ole aivan paras mahdollinen, riisijauho tekee sämpylöistä jotenkin vähän ikävän jauhoisia. Mutta vaihtamalla riisi- ja maissijauhon gluteenittomaan jauhoseokseen ollaan jo aika lähellä täydellistä. 

Sämpylät

2 dl tattarijauhoja
2 dl gluteenitonta jauhoseosta (tai tässä tapauksessa 1 dl maissijauhoja ja 1 dl täysjyväriisijauhoja)
2 tl leivinjauhetta
1,5 rkl psylliumia
3 dl maitoa
vajaa ruokalusikallinen siirappia
1 dl sulatettua margariinia tai öljyä
suolaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito ja rasva, sekoita. Lisää lopuksi suola ja siirappi. Anna taikinan turvota viitisen minuuttia. Vuoraa sillä aikaa uunipelti leivinpaperilla. Pyörittele taikinasta palloja, minä sain tästä taikinamäärästä yhdeksän palloa, pienemmillä sämpylöillä riittäisi kahteentoistakin. Asettele pallot leivinpaperille ja litistä niitä hieman. Paista uunissa 200 asteessa n. 15-20 minuuttia. Helppoa, nopeaa ja ennen kaikkea HYVÄÄ! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti