Sämpylät
2 dl tattarijauhoja
2 dl gluteenitonta jauhoseosta (tai tässä tapauksessa 1 dl maissijauhoja ja 1 dl täysjyväriisijauhoja)
2 tl leivinjauhetta
1,5 rkl psylliumia
3 dl maitoa
vajaa ruokalusikallinen siirappia
1 dl sulatettua margariinia tai öljyä
suolaa
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito ja rasva, sekoita. Lisää lopuksi suola ja siirappi. Anna taikinan turvota viitisen minuuttia. Vuoraa sillä aikaa uunipelti leivinpaperilla. Pyörittele taikinasta palloja, minä sain tästä taikinamäärästä yhdeksän palloa, pienemmillä sämpylöillä riittäisi kahteentoistakin. Asettele pallot leivinpaperille ja litistä niitä hieman. Paista uunissa 200 asteessa n. 15-20 minuuttia. Helppoa, nopeaa ja ennen kaikkea HYVÄÄ!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti