sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Täytetyt paprikat

Täytetyt paprikat. Jotenkin vähän retroa, ja omissa mielikuvissa aina vähän vastenmielistä sapuskaa. Päätin tarttua härkää sarvista, ja antaa paprikoille vielä yhden mahdollisuuden, kun mies niitä yksi päivä keksi toivoa. Täytyy sanoa, että nyt kun oikein päättämällä päätin, että tällä kertaa paprikat saadaan maistuviksi, niin tulihan niistä! Pikaisella googlettamisella useimmat ohjeet sisälsivät sipulia ja sieniä, kasvisversiot runsaasti papuja ja/tai linssejä, joten eihän se fodmappaajan auttanut kuin keksiä jotain itse. Tein sekä liha- että kasvisversion, kasvistäyte tosin koki pienen takaiskun, kun täytteeseen aikomani salaattijuustokuutiot olivat avaamattomassa pakkauksessaan alkaneet käymään. Pikari oli aivan paisunut paineen vuoksi, ja yhtä palasta maistettuani totesin sen olevan syömäkelvotonta. Tämä siitäkin huolimatta, että päiväystä olisi ollut vielä yli kolme kuukautta jäljellä. No mutta, ei tämmöiset saa aiheuttaa ylitsepääsemättömiä ongelmia, kokeillaan se fetatäyte sitten ensi kerralla! 


Täytetyt paprikat

2 isoa punaista paprikaa
1,5 dl raakaa puuroriisiä
juustoraastetta

Jauhelihatäyte kolmeen puolikkaaseen

200g jauhelihaa 
2,5 dl keitettyä puuroriisiä
(kasvisliemikuutio)
3 rkl tuorejuustoa
2 rkl creme fraichea
mausteita 

Keitä riisit kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä kypsäksi. Ruskista jauheliha. Ota keitetystä riisistä n. 2 dl ja sekoita kulhossa jauhelihan kanssa. Lisää suolaa, pippuria ja muita mausteita oman maun mukaan, itse käytin lisäksi pasta rossa -maustemyllyä ja miehen annokseen valkosipulijauhetta. Lisää tuorejuusto (meillä oli tässä Valion Viola paprika & chiliä) ja ranskankerma ja sekoita hyvin. Täytä paprikat ja lisää päälle juustoraastetta. Paista 225 asteessa, kunnes juusto on saanut kauniin värin. 

Kasvistäyte yhteen puolikkaaseen

4 cm pätkä kesäkurpitsaa
2 pientä porkkanaa
(salaattijuustokuutioita)
1 rkl tuorejuustoa
1 rkl creme fraichea
mausteita

Raasta kesäkurpitsa ja porkkanat karkeaksi raasteeksi. Paista raasteita hetki pannulla, mausta. Lisää tuorejuusto ja ranskankerma ja 1 dl keitettyä riisiä ja sekoita hyvin. Tässä kohtaa täytteeseen voisi lisätä myös murennettua salaattijuustoa Täytä paprikan puolikas ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista samoin kuin edellä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti