maanantai 5. tammikuuta 2015

Kasvispihvit

Oma ruokavalio tuntuu olevan koko ajan kasvispainotteisempi. Ihan vegaaniksi en edelleenkään aio alkaa, kun oma vatsa ei tykkää pavuista, herneistä eikä soijatuotteistakaan suurissa määrin. Proteiininlähteena saa edelleenkin toimia maitotuotteet ja satunnaisesti kala. Viime viikolla testissä oli uusi kasvispihviresepti, tai oikeastaan yhdistelmä useammasta eri reseptistä ja vähän omaa tuunausta mm. gluteenittomaksi versioksi. Raastepihvit on aina mua epäilyttäneet, kun tuntuu että varsinkin porkkana tarvitsee niin pitkän kypsymisajan ja pihvit joko palaa tai jää raa'aksi. Nämä pihvit onnistui kuitenkin yli odotusten! 


Kasvispihvit

1 dl maitoa
4 rkl (gluteenittomia) korppujauhoja
2 luomumunaa
2 keskikokoista porkkanaa
2 keskikokoista perunaa
4 rkl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl yrttimausteseosta
suolaa ja valkopippuria maun mukaan

Sekoita korppujauhot maitoon ja jätä turpoamaan hetkeksi. Kuori ja raasta porkkanat ja perunat karkeaksi raasteeksi. Sekoita raasteet korppujauhoseokseen. Lisää loput aineet ja sekoita hyvin. Paista pihvit esim. lettupannulla, mutta kannattaa ehdottomasti paistaa miedohkolla lämmöllä, jotta ei käy kuten minulle on aina ennen käynyt. ;) Itse paistoin nyt kolmosella, ja tuli oikein kypsiä, meheviä, mutta ei-palaneita pihvejä. 

Lisukkeeksi sopisi riisi ja vaikkapa joku jugurttikastike. Minua nyt laiskotti, joten "kastikkeen" virkaa toimitti nokare creme fraichea. 

Vinkki: ei-fodmappaaja lisäis taikinaan maun mukaan myös sipulia ja valkosipulia :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti