Siemenleipä
3 dl tattarijauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
3 dl kaurahiutaleita
1 dl kurpitsansiemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä
½ dl seesaminsiemeniä
2 rkl psylliumia
n. 4 dl vettä
suolaa
Aja siemenet tehosekoittimella rouheeksi. Itse tykkään aika sileästä ja sattumattomasta, mutta karkeampikin rouhe sopii kyllä tähän tarkoitukseen. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää vesi ja sekoita hyvin. Vuoraa leipävuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Annan tekeytyä jääkaapissa mielellään ainakin tunnin ajan, malttamaton ei tosin jaksa odottaa niin kauaa. ;) Paista leipää 180 asteessa noin tunti-puolitoista, riippuen uunisi tehosta. Leipä on kypsää, kun se ei leikatessa tartu enää veitseen. Mikäli haluat leipään rapsakamman kuoren, kumoa se vuoasta n. 45 minuutin kohdalla ja paista loppuun ritilän päällä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti